»     Speltakken en tijden
»     Vacatures
»     Sponsoren

Bevers
van 5 - 7 jaar (groep 2 & 3)
zaterdagochtend, 10:00 - 11:30 uur

Vind jij het leuk om buiten te spelen in de natuur, te knutselen, drama activiteiten en andere leuke dingen te doen en ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Dan is de Bevers misschien wel iets voor jou.

Wij zijn zeer ervaren leiding die al jaren actief zijn en ervaring hebben in het leiden van groepen. Wij vinden het erg leuk om verschillende activiteiten aan te bieden aan kinderen.
Dit zijn activiteiten buiten zoals spellen en speurtochten maar ook binnen zoals knutselen en drama.

Wij houden ook enkele keren een weekendje. Dit is van zaterdag op zondag en dan kunnen de kinderen een nachtje slapen bij ons gebouw. Op zo’n weekendje doen wij ook allerlei leuke uitstapjes en activiteiten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom 4 keer gratis kijken en beslis dan of scouting iets voor jou is.

Meer informatie lees je bij Lidmaatschap

van 7 - 11 jaar (groep 4 t/m 7)
zaterdagochtend, 10:00 - 12:00 uur

Vind jij vuur maken, bosspelen, vrienden maken, hutten bouwen, op kamp gaan,de  natuur, buiten spelen, gezelligheid, pionieren, lekker gek doen, excursies of op pad gaan ook zo leuk? Dan zijn de welpen of kabouters echt iets voor jou!

De opkomsten houden we in een zeer bosrijk gebied waar we allerlei leuke spelletjes en activiteiten doen zoals speurtochten en kompastochten lopen, een schommel bouwen van palen en touw, en nog veel meer. Als we daar niet mee bezig zijn gaan we wel op excursie naar bijvoorbeeld het strand, tulpenland of de marinedagen in Den Helder. We zijn dus bijna altijd buiten!

Ook gaan we elk jaar op zomerkamp. Wij gaan dan een weekje op kamp bij een scoutinggebouw in Noord Holland of daar in de buurt. Natuurlijk moet hiervoor wel geoefend worden. Dit doen we door twee keer per jaar een weekendje te organiseren waarbij  we een nachtje in ons eigen scoutinggebouw blijven slapen. En alles gebeurd onder leiding van ervaren en gediplomeerde leiding die vaak als kind ook al op scouting heeft gezeten.

Ben je geïnteresseerd? Kom dan een keertje meedraaien en kijken!

Scouts
van 11 - 15 jaar (groep 8 t/m VO klas 3)
Vrijdagavond, 19:15 - 21:15 uur

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar? En hou jij van een uitdaging, buiten zijn en gezelligheid? Laat je dan verrassen door de stoer en leuke activiteiten bij de Scouts! Wij zijn een groep van ongeveer 25 jongens en meiden die elke vrijdagavond bij elkaar komt om onder andere verschillende survivaltechnieken te leren. Zo koken we af en toe onze eigen maaltijd op een houtvuur, bouwen we hoge torens van palen en touw (pionieren) en leren we kaart en kompas lezen. Ook doen we regelmatig spellen in het bos of zitten we gezellig te kletsen bij een kampvuur.

En natuurlijk kamperen we vaak! Elke zomer sluiten we het seizoen af met een week zomerkamp in tenten op een erkend scoutingkampeerterrein ergens in Nederland. Hier leren we ook altijd een heleboel andere Scouts kennen van andere groepen uit heel Nederland.
Maar ook door het jaar heen hebben we een aantal keer een weekendje waarin we gaan kamperen om te oefenen met alle technieken en het slapen in een tent, of gewoon voor de gezelligheid.

Lijkt jou dit ook leuk? Kom dan gezellig een keertje kijken!

ExploreR/S
van 15 - 18 jaar (klas 3 en hoger)
Zaterdagavond, 19:30 - 21:30 uur

Hou jij van buiten zijn, groepsopdrachten en gezelligheid? Dan zijn de ExploreR/S iets voor jou!
Bij de ExploreR/S hebben we een erg gevarieerd programma, van een hike lopen en pionieren tot gezelschapspelletjes en koken. Doordat je bij de ExploreR/S zelf het programma maakt, blijft scouting ook uitdagend en interessant voor jongeren.

Bij de ExploreR/S gaan we voor zelfstandigheid van de leden. Dit houdt in dat de leden zelf hun opkomst plannen, voorbereiden en uitvoeren. Dit natuurlijk wel onder begeleiding van de speltakleiding. Bij de ExploreR/S is de leiding daarom ook begeleiding. Op de begeleiding kan altijd een beroep gedaan worden en zij houden altijd een oogje in het zeil. Daarbij komt ook dat de begeleiding met het programma mee doet en zelf ook opkomsten organiseert.

Ook het kamp wordt bij de ExploreR/S door de leden zelf georganiseerd. De ExploreR/S gaan op kamp naar Nederland of buitenland. Voordat we op kamp gaan zorgen de ExploreR/S voor de plaats, vervoer, financiën, programma en alle andere dingen die komen kijken bij het organiseren van een kamp.

Ben je geïnteresseerd? Kom dan en keertje kijken!