Jantje Beton

De meeste kinderen die op scouting zitten kunnen het zich bijna niet voorstellen maar er zijn veel kinderen in Nederland die bijna nooit buiten spelen. Dit komt doordat er vaak geen goede of veilige plek is om dit te doen. Buitenspelen is erg leuk maar ook heel goed voor kinderen en elk kind zou daarom de mogelijkheid moeten hebben om veilig naar buiten te kunnen. Met de Jantje Beton collecte wordt geld opgehaald om dit te realiseren.

Wij als scouting vinden dit erg belangrijk en lopen daarom met al onze leden mee met deze collecte. In ruil hiervoor mogen wij een deel van het geld wat wij ophalen zelf houden voor onze vereniging, want scouting is natuurlijk ook buitenspelen.

Dit jaar is de collecte een heel stuk vroeger in het jaar namelijk al van maandag 10 februari t/m zaterdag 15 februari. We zullen ons warm moeten aankleden maar dat zal ons er niet van weerhouden om die week met de collectebus langs de deuren te gaan.

De Scouts slapen vrijdagavond 14 februari op het scoutinggebouw om zaterdagochtend weer vroeg op pad te kunnen. Wij zullen dan, met onze collectebussen, in het centrum van Bergen te zien zijn.

Wij hopen weer op een goede opbrengst.

Klik op deze link om te zien wat Jantje Beton allemaal doet